Bayram tatilini nerede geçirmek istediğinize karar verdiniz mi? Ailenizin yanına mı gitmek istiyorsunuz yoksa üç-dört günlük bayram tatilinde kafa dinleyeceğiniz bir seyahat mi? Aaah nerede o eski bayramlar diye iç çektiğinizi duyar gibiyim eğer ailenizde sizinle aynı fikirdeyse hep birlikte bir kaçamak yapabilirsiniz. Bu sayede hem sevdiklerinizin yanında olursunuz hem de bayram tatilinde gezip dolaşabilirsiniz. Peki şimdi en can alıcı noktaya geldik, 3 günlük bayram tatilinde nereye gidilir bu sorunun cevabını bulabildiniz mi?
Bayram Tatilinde Nereye Gidilir?
3 günlük bayram tatilinde nereye gidilir kısa bir süre olduğu için öncelikle doğru tatil bölgelerini tercih etmelisiniz, bu sayede tatilinizi yollarda mahvetmek durumunda kalmazsınız. GezGez ailesi olarak sizlere tavsiyemiz bulunduğunuz bir bölgeden tatile gitmenizdir. Örneğin, Ege Bölgesi’nde herhangi bir şehirde oturuyorsanız Ege sınırları içerisinde yer alan başka bir tatil beldesine gitmeniz tavsiye edilir.
3-4 Günlük Bayram Tatilinde Ege’de Nerelere Gidilir?
Ege Bölgesi’nde yaşamınızı sürdürüyorsanız üç günlük bayram tatilinde hiç görmediğiniz doğal güzellikleri keşfetmenizi tavsiye ederiz. Ege’de bayram tatilinde nereye gidilir 2019 sorusunun cevabını gelin hep birlikte belirleyelim. Marmaris, Çeşme ve Bodrum gibi tatil fenomenlerini bir kenara bırakalım, bayram tatilinde buralar tıklım tıklım olacaktır.
Balıkçılık, dalış ve arkeoloji işte cennet : Karaburun!
Karaburun, Türkiye’nin İzmir iline bağlı olan Karaburun Yarımadası’nda yer alan bir ilçedir. İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun’un 1 beldesi ve 13 köyü bulunur. Ege’de bayram tatili nerede yapılır diye kendi kendinize soruyorsanız ve üstelik birde sesiz, sakin ve kafa dinleyebileceğiniz bir yer arıyorsanız tam aradığınız yer burası olabilir.
İzmir’in el değmemiş cenneti olarak bilinen Karaburun’da sualtı zenginliği yönünden oldukça fazla alternatif bulunmaktadır. Dalış yapabilir, balıkçıkla ilgilenebilir ve sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.
Çakmaktepe Mevkii’nde bulunan arkeolojik çalışmalarını incelemek için buraya gidebilirsiniz. Unutmadan hatırlatalım yolları biraz virajlı olduğu için pek fazla turist burayı tercih etmiyor, burayı güzel kılan en önemli nokta ise çok fazla kişi tarafından tercih edilmemesidir.
Sessizliği ve kalabalık olmayışı ile huzur veren ilçe : Dikili
Dikili, İzmir’in en kuzeyinde bulunan ilçesidir. Balıkesir’e komşu olan ilçe, Ege Denizi’nin kıyısında bulunarak, doğa ile iç içe huzur dolu bir bayram tatili imkanı sunuyor. Göl mü, kaplıca mı ve şelale mi jeolojik oluşumları bol olduğu bir tatil beldesi arıyorsanız hiç düşünmeden bavulunuzu hazırlamaya başlayın, rezervasyon için konaklama noktalarını kontrol edin.
Aşıklar Şelalesi, Çandarlı Kalesi ve Pissa Plajı’nı görmeden kesinlikle bu ilçeden ayrılmayın. Turkuaz rengindeki denizin eşsiz görünümü, 40 kilometrelik yürüyüşe uygun sahili ve şifalı termal kaynaklarıyla ile birlikte bayram tatili nerede yapılır sorusuna cevap oldu.
12 bin yıllık geçmişi yanı sıra termalleri ile kaplıcalarıyla : Adala Köyü
Ege Denizi’nden biraz uzak kalmak size iyi gelir mi? Adala, Manisa ilinin Salihli ilçe sınırlarında yer alan bir köy.
Gediz Nehri’nin kıyısına kurulan bu yerleşim yeri foto-safari yapabilmeniz açısından tekrar karşılaşamayacağınız güzellikte bir cennet. Adala Köyü’nün bakir doğası, ucu bucağı görünmeyen harika kanyonu, tarihi asırlar boyunca uzanan nehri..
Şeftali ve Çınar ağaçlarının gölgesinde tatilin tadını çıkarın, vadisinde yürüyüş yapın, antik kentinde tarihimize yolculuk vakti. Ege Bölgesi’nde kalıyorsanız Manisa taraflarına bir kaçamak yapmak istiyorsanız 3 günlük bayram tatilinde nereye gidilir sorusunun bir diğer cevabıdır.
3-4 Günlük Bayram Tatilinde Akdeniz’de Nereye Gidilir?
Akdeniz’de bayram tatili nerede yapılır hiç düşünmeyin daha önce hiç duymadığınız koyları ve tatil yerlerini sizlerle paylaşalım. Sizde hemen rezervasyonunuzu yapın, ardından bavulunuzu hazırlamaya başlayın.
Kilometrelerce uzunluktaki kumsalları ve tarih tutkunlarının vazgeçilmezi : Finike
Antalya’nın diğer tatil beldeleri bayram tatillerinde tıklım tıklım adım atacak yer bulamıyorsunuz. Finike diğer tatil yerlerine göre daha uygun fiyatlı, her bütçeye hitap eden konaklama alternatifleri ve sakinliğiyle bayram tatilinde tercih edilecek yerlerden biri.
Finike’nin eski adı Likya; tiyatrosu, yamaç evleri, anıtsal kaya mezarları, nefis kumsallarında yüzmek ve güneşlemek istemez misiniz?
Akdeniz kıyılarındaki en büyük ada : Kekova!
Kekova, Antalya iline bağlı olan Demre ilçesi yakınlarında Üçağız açıklarında bulunan kayalık bir adadır. Tarihi belgelerin birçoğunda “Kakava” ismiyle bilinen bu nefis adaya ulaşım sadece deniz yoluyla sağlanmaktadır.
Eğer burada konaklayıp batık kentlerini gözlemleyip, muhteşem doğasını denizden şahit olmak istiyorsanız Üçağız Köyü’ndeki otel ve pansiyonlardan rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Akdeniz’de turizm denildiği zaman akıllarda canlanan : Side
Tarihi bir yerleşim merkezi olarak önemli antik kentlere ev sahipliği yapan Side, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı bir mahalledir.
Titreyen Göl, Sorgun 2, Halk Plajı, Sol Kamelya mavi bayraklı plajlarında yüzebilir, güneşlenebilir ve tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Tarih kokusunu içinize çekmek isterseniz Side Antik Kenti’ni keşfetmenizde fayda var. Apollon Tapınağı’nda gün batımına karşı fotoğraf çektirmeyi unutmayın.
3 günlük bayram tatilinde nereye gidilir diye hiç düşünmeyin hemen Side’den uygun otelleri araştırmaya başlayın. Daha fazla bilgi için “Side Antik Kenti” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
3-4 Günlük Bayram Tatilinde Marmara’da Nerelere Gidilir?
İstanbul’dan herhangi bir yere tatil için gitmek isterseniz zaman kısıtlı olduğu için tatilinizi yollarda harcamak zorunda kalabilirsiniz. İstanbul’da bayram tatili nerede yapılır diye hiç düşünmeyin sizlere üç mükemmel öneri sunacağız.
Eğlence hayatı ve temiz koyları ile meşhur : Avşa
İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’e yakınlığı ile bilinen Avşa, Marmara Adalar Belediyesi’ne bağlıdır.
Avşa Adası’nın tek dezavantajı hastane bulunmamasıdır. Onun yanı sıra akşamları aileniz ile birlikte yürüyüş yapabilir, her bütçeye uygun otel ve pansiyonlarında konaklayabilir, sakin yaşamında ve tertemiz havasında doğanın tadını çıkartabilirsiniz. Çınar Koyu, Altınkum Koyu, Kumtur Koyu’nda yüzün tatilin tadını çıkartın.
Doğa yürüyüşleri, denizi, kumu ve güneşiyle : Şile
İstanbul’un gözde tatil cenneti olarak bilinen Şile bayram tatilinde nasıl olur? Eğer acele ederseniz hızlı bir karar ile hemen otellerin müsaitlik durumunu kontrol etmeye başlayın. Biraz kalabalık olacağını düşünüyoruz. 10 kilometrelik sahil şeridi, kum plajları, çevre köyleri, ormanları ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir cennet.
Şile’nin en önemli turistik yerlerinden Kumbaba Tepesi’ni, Kamandere Köyü içerisinde yer alan saklı bir cennet olan Saklı Göl, Şile Feneri’nin 600 metre gerisinde bulunan Ağlayan Kayaları görmeden dönmeyin. Şile plajları ulaşım açısından oldukça uygun ve temizdir. Daha fazla bilgi için “Şile Plajları” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Deniz, kum ve şiir gibi gün batımları : Heybeliada!
Prens Adaları’nın en bakiri Heybeliada, koskaca unutamayacağınız bir tarihi, muhteşem bir doğası, bisiklet gezileri yapabileceğiniz daracık sokakları, masmavi plajlarında denizin keyfini çıkartacağınız bir yerden bahsediyoruz.
Mavi bayraklı Heybeliada plajlarında kesinlikle yüzmeli ve kumun tadını çıkartmalısınız. Daha fazla bilgi için “Heybeliada Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.