İstanbul‘da olup uzun süre tatil planı yapamayanlar için yaz aylarında denize girmek için en yakın ve uygun yer olarak Büyükada plajı genel olarak tavsiye edilir. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapıları çok sayıda turist ağırlayan bu otantik adanın plajları da görülmeye değer özellikler taşımaktadır. Genel olarak İstanbul’da denize girmenin tartışmalı olduğu şu günlerde çoğunlukla en uygun yer olarak sizlere Büyükada tavsiye edilecektir.
Büyükada Plajları ve Fiyatları 2020
İstanbul’da olanlar bilir ancak dışarıdan misafir olarak gelenlere öncelikle şunu söyleyelim ki İstanbul’da yaşayanlar burada denize girmeyi pek tercih etmezler. Ancak hem sıcak havalar hem de vakitsizlikten dolayı günübirlik şekilde denize gider İstanbullular. İstanbulluların tercih ettikleri yerlerin başında da şüphesiz adalar gelmektedir. Her ne kadar çok temiz olmasa da hele bir de çok sayıda denizanasıyla mücadele etmek zorunda kalsak da yine de tercih etmek durumunda kaldığımız Büyükada’da çok sayıda plaj bulunmaktadır. Son yıllardaki rekabetten dolayı işletmelerin kalitelerinde de ciddi bir artışın bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim. Bu yazımızda “Büyükada Plajı yorumları, Büyükada plajı fiyatları” gibi sıklıkla merak edilen sorulara da cevap bulabileceksiniz.
1) Nakibey Plajı
Büyükada iskelesine yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde olan Naki Bey Plajı, 1984 yılından beridir hizmet veren aile plajıdır. Adada, plajı kumsal olan ender yerlerden olan Nakibey Plajına sadece aileler ve çiftler alınmaktadır. Plajın en sevilen taraflarından biri suyun birden derinleşmemesidir. İskelenin oradan kalkan teknelerle buraya ücretsiz olarak ulaşım sağlanmaktadır. Tesis içinde gün içinde yararlanabileceğiniz kafeterya işletmesi de bulunmaktadır. Plaj ücreti içinde tekne, duş, wc ve şezlong hizmetleri bulunmaktadır.
- Giriş Ücreti: 40 TL (Çocuk 20 TL) / Hafta sonu 50 TL – 25 TL
- Adres: Google Konumu
- Websitesi: https://nakibey.com/
2) Eskibağ Plajı
Büyükada’da en beğenilen plajların başında Eskibağ gelmektedir. Adanın arka tarafında kaldığı için ulaşımı zor ancak iskeleden kalkan teknelerle ücretsiz ulaşım sağlanabiliyor. İşletmesi hemen yanında bulunan otel tarafından yapıldığı için oldukça düzenlidir. Burayı değerli kılan noktalardan biri de küçük bir plaj olmasından kaynaklı gün içinde maksimum 150 kişinin buraya girebilmesidir. Bu nedenle diğer plajlara istinaden daha sakin bir ortamı olduğunu söyleyebiliriz. Plajın sınırlarına ayrıca su altından ağ çekildiği için bölgedeki plajların en büyük sorunlarından olan denizanasını burada daha nadir görmektesiniz. Ücret içinde şezlong, wc, duş gibi hizmetler bulunmaktadır.
- Giriş Ücreti: 20 TL / Hafta sonu 30 TL
- Adres: Google Konumu
- Websitesi: https://eskibagplaji.com/
3) Yörükali Plajı
Yörükali tesislerine ait olarak işletilen Yörükali Plajı, 1980’li yıllardan itibaren adanın en popüler yerlerinin başında gelmektedir. Aile plajı olarak hizmet veren Yörükali’nin de kumsal olduğunu belirtelim. Bilindik plajlarından olduğu için özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. İnternette yapılan yorumlarda yoğun bir yosun varlığından şikayet edilmiş. Kumsal olması nedeniyle yoğun olarak aileler tarafından tercih edilen plajın ücreti içinde şezlong, wc, duş gibi hizmetler de yer almaktadır. Ada iskelesinin oradan kalkan teknelerle ücretsiz olarak tesise ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Giriş Ücreti: 35 TL
- Adres: Google Konumu
- Websitesi: https://yorukali.com/
4) Aya Nikola Plajı
Adanın en temiz plajlarından biri olarak kabul gören Aya Nikola Plajı, diğer plajlara nazaran daha az dalgalı olduğu yönünde olumlu yorumlar almıştır. Denizi daha sakin olduğu için tam olarak yüzme bilmeyenler için daha ideal bir ortam sunmaktadır. Yine aynı isimdeki otel tarafından işletilen plaja teknelerle ücretsiz ulaşım sağlayabileceğiniz gibi iskeleden yaklaşık 45 dakika yürüyerek de gelebilirsiniz. Verdiğiniz ücrete wc, duş ve şezlong gibi hizmetler de dahildir.
- Giriş Ücreti: 30 TL
- Adres: Google Konumu
5) Prenses Koyu Plajı
Otel işletmesi önünde yer alan Prenses Koyu Plajı, sahip olduğu sessiz atmosferiyle kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir niteliktedir. Plajın en önemli özelliği de zaten sahip olduğu huzur dolu ortamı olarak gösterilmektedir. Bu nedenle tercihiniz İstanbul’un gürültüsünden kaçıp kafa dinlemek ise burayı tercih etmenizi öneririz. Plaja yürüyerek yaklaşık 45 dakikada ulaşım sağlayabileceğiniz gibi otel tarafından işletilen teknelerle ücretsiz ulaşım da sağlayabilirsiniz. Diğer plajlarda olduğu gibi duş, wc, şezlong gibi hizmetlerden girişte yaptığınız ödemeyle sınırsız yararlanabilirsiniz. Ayrıca plajın hemen yanında bulunan otelde de konaklama imkanınız bulunmaktadır.
- Giriş Ücreti: 45 TL
- Adres: Google Konumu
- Websitesi: http://www.prenseskoyu.com
6) Yada Beach Clup
Diğer plajlara göre daha iyi hizmet sunan ve daha profesyonel bir işletme görüntüsüne sahip olan Yada Beach, denize girebileceğiniz uygun yerlerdendir. Diğerlerine göre tesisleri daha pahalı olan plaj restoranındaki zengin menülerle de dikkat çekmektedir. Buraya gelenlerin en çok tercih ettikleri yemek ise sushi olmaktadır.Sahip olduğu ortam nedeniyle daha çok gençler tarafından tercih edilen Yada Beach’e adanın iskelesinden kalkan ücretsiz teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Giriş Ücreti: 60 TL
- Adres: Google Konumu
- Websitesi: http://yadagastronomi.com/
İstanbul’un mutlaka görülmesi gereken yerlerinden olan “Büyükada” plajlarının yanında bir de doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Bu yazımızı okuduktan sonra “Büyükada Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Yine adalara nasıl ulaşım sağlayabileceğinizle ilgili hazırlamış olduğumuz “Büyükada’ya Nasıl Gidilir?” başlıklı yazımız sizlere yardımcı olacaktır.
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Büyükada Rehberi
Büyükada’da Ne Yenir?
Büyükada’da Ne Yapılır?
Nasıl Gidilir?
Büyükada Plajları
Yorum yap