Heybeliada Plajları

İstanbul’da Prens Adaları denilince akıllara ilk gelen Büyükada’dan sonra en büyük 2. ada olan Heybeliada, denizi sığ ve ince kumuyla bilinen birbirinden güzel plajları ile her yıl yüzbinlerce turistin tatiline ev sahipliği yapar. Burada mutlaka gezmeniz ve görmeniz gereken yerleri “Heybeliada Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızda detaylıca ele almıştık.

Son dönemlerin popüler tatil destinasyon alanlarından olan Büyükada çok kabalık olduğu için İstanbul’un yerli halkı gözünü Heybeliada’ya çevirdi. İstanbul’un trafiğinden ve betonlaşmış binalarından uzaklaşıp aşırı kalabalık olmayan bir alanda deniz, kum ve güneş olan bir tatil hayal ediyorsanız doğru yazıyı okuyorsunuz.

Heybeliada Plajları

Heybeliada’da hangi plajlara gidilir, nasıl gidilir, denizi nasıldır ve ücretleri hakkında şimdi bilgi sahibi olalım. İşte Heybeliada Plajları ve özellikleri…

1) Aqua Green Beach

Su sporlarına ilginiz her geçen gün artıyor mu? Hafta sonu planladığınız kaçamak planlarınızın içinde atlamalı, zıplamalı ve kaymalı eğlenceli oyunlar aradığınızı biliyorum. Aquapark hizmeti bulunan bu işletmede dilediğiniz gibi eğlenebilir ve restoran bölümünü kullanabilirsiniz.

İşletme müşterilerine tertemiz bir deniz sunabilmek için çevresini özel bir ağ kapatmış, bu sayede müşterilerine temiz bir deniz imkanı sunmaktadır.

Bar ve restoran bölümleri bulunan bu işletmede eğlencenin tadını çıkartın. Fiyatları ise şu şekilde;

Hafta içi : Aile üyelerinin her birinden 35 TL, tek kişi girmek isterseniz 45 TL

Hafta sonu : Aile üyelerinin her birinden 45 TL, tek kişi girmek isterseniz 55 TL

Bu ücretlerin içerisine şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve giyinme kabinleri dahildir. 0 – 7 yaş arası çocuklardan ücret alınmıyor. 8 yaş ve üzeri çocuklardan tam kişi ücreti talep edilmektedir.

Aqua Green Beach Nasıl Gidilir?

İşletme müşterilerine eşsiz bir hizmet sunabilmek için Heybeliada İskelesi’nden ücretsiz motor servisi ile ulaşım kolaylığı sağlar.

2) Heybeliada Akvaryum Koyu

Gizli bir cennet olarak belirtilmesi pekte yanlış olmayacaktır. Akvaryum Koyu kendisini büyük kaya taşlarının arkasına saklamış, kıyıda ve köşede kalmış fakat doğallığını hiç bozmayan plajlardan biridir.

Koyun zemini kum ve midye kabuklarından oluştuğu için görenleri şaşkına çeviriyor. Plajdaki salaş restoranın sahibi gün içerisinde taze taze midyeleri topluyor, müşterilerine eşsiz bir sunumla servis etmektedir.

Akvaryum Koyu’nda yer alan bu salaş restoran midye tavasının lezzeti ile pek meşhur. Heybeliada’nın merkezinde kime sorarsanız sorun bu koyu, midye yemeden dönmeyin diye uyarıyor.

Akvaryum Koyuna Nasıl Gidilir?

Heybeliada’nın merkezine vardığınız zaman Merit Halki Palas güzergahında ilerlemelisiniz. Bu güzergahta inişli çıkışlı dik patikalar sizleri beklerken bir de dik bir tahta merdiveni geçmelisiniz. Bu patikaları geçtikten sonra kayaların arasında koy sizleri karşılar.

3) Heybeliada Alman Koyu

Heybeliada’nın en temizi ve en güzelini mi arıyorsunuz? Uzun dar yolları ve patikaları ile meşhur olan Alman Koyu onlarca teknenin uğrak noktası. Tekneler gün batımına doğru bu koya yanaşır, demirlerini bağlar ve gün batımını izler. Hem güvenli hem de tertemiz denizinde yüzüp suyun keyfini çıkartabileceğiniz ender yerlerden biri.

Manzara ve denizin berraklığı için bu koya kesinlikle gidilmesi gerekir. Plaj, her daim güneş aldığı için deniz suyu sıcaklığı fazladır.

Alman Koyu’nun tek dezavantajı biraz taşlık olmasıdır. Bu sorunu da terliklerinizle halledebilirsiniz.

Alman Koyu’nda giriş ücreti alınmıyor, şemsiye, şezlong ve duş ücrete tabidir.

Alman Koyuna Nasıl Gidilir?

Hem karadan hem de denizden teknelerinizi kullanarak bu koya ulaşabilme imkanınız bulunmaktadır. Karadan ulaşmak için kullanacağınız güzergah inişli, çıkışlı ve patikalı olduğu için çok tercih edilmiyor.

Tekne ile ulaşım sağlayarak, teknenizi demirle bağlayabilir ve koyun keyfini çıkartabilirsiniz.

4) Çam Limanı Koyu

Heybeliada’nın güneyinde yer alan Çam Limanı, Türkiye’nin en güzel koylarından biridir. Çam Limanı Koyu’nda isterseniz sahilinde yürüyün dilerseniz eşsiz manzarasını tepesinden seyredin.

Sıcak yaz aylarında yüzlerce tekne kendisini buraya demirler, doğal çam ağacı kokusu içinde manzaranın ve denizin tadını çıkarır. Tekne ile gelenlerin yüzmesi müsait gibi görünsede, kıyıdan gelenler için aynı şeyi söylemek pekte mümkün görünmüyor.

Çam Limanı Koyu’nun sol tarafında yer alan “Heybeliada Sanatoryumu” 1924 yılında yapılmış, verem hastalarının tedavisi için kullanılmıştır. Daha fazla bilgi için “Çam Limanı Koyu” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Çam Limanı Koyuna Nasıl Gidilir?

Heybeliada merkezine ulaştıktan sonra iki farklı şekilde bu adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Bisiklet ve ya kısa bir yürüyüş ile bu koya hemen ulaşabilirsiniz. Hafif tempolu bir yürüyüş ile yaklaşık 20 dakika içerisinde bu koya ulaşacaksınız.

Bu koya ulaşabilmek için faytonlar bulunmasına rağmen bizler tercih etmiyoruz.

5) Ada Beach Club

Ada Beach Club, çam ağaçlarından oluşan bir ormanın içerisinde Çam Limanı Koyu’nda yer almaktadır. Bu işletmede birbirinden güzel aktiviteler ile oldukça güzel vakit geçirebilirsiniz.

Hem çam hem de mimoza ağaçlarının kokusu eşliğinde denizin maviliği arasında dilerseniz piknik yapabilir, zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceğiniz mini golf ve ya plaj voleybolu oyunlarına katılabilir, deniz ve şelalenin eşsiz manzarasına karşı zengin mönüye sahip olan restaurantında balık yiyebilirsiniz.

Hafta içi kişi başı 40 TL, hafta sonu ise 50 TL’dir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, giyinme soyunma kabinleri ve mini golf dahildir.

Ada Beach Club Nasıl Gidilir?

Heybeliada merkezinden bisiklet ile yapacağınız 5 dakikalık pedallama sonrasında işletmeye ulaşabilirsiniz.

Heybeliada İskelesi’nden kalkan ücretsiz motor servisleri ile Ada Beach Club’e ulaşma imkanınız da bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Heybeliada’ya Nasıl Gidilir?
Heybeliada Gezilecek Yerler

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İlgili Yazılar