Tertemiz ve masmavi denizi ile hem yerli hem de yabancı gezginlerin büyük ilgisini çeken Kuşadası, Ege Bölgesi’nde en çok tercih edilen, yaz sezonunda deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya yaşayabileceğiniz tatil beldelerinden biri. Ege Bölgesi’nde yer alan diğer tatil beldeleri ile kıyaslandığı zaman mavi bayrak ödülünü almış plajları ve ilçenin düşük nem oranı eşsiz bir tatil imkanı sunuyor. Peki bu güzelim turizm bölgesinde “Kuşadası Plajları” nelerdir?
Kuşadası’nda nerede denize girilir, hangi plajları ile ünlü gibi sorularınız varsa eğer gelin hep birlikte sorularınıza cevap bulalım. Kuşadası plajı genellikle ücretsiz olmasına rağmen bazı lokasyonlarında şezlong ve şemsiye ücretlidir. Kuşadası’nda denize girilebilecek en güzel yerler listemiz şu şekildedir:
Kuşadası’nın En Güzel Plajları
1) Kadınlar Denizi Plajı
Kadınlar Denizi Plajı, Kuşadası ilçesinin ilçe merkezine en yakın plajlarından biridir. Hem yerli hem de yabancı tatilcilerin özellikle hafta sonlarında akın ettiği bu plaj oldukça ünlü ve temizdir. Masmavi görünümündeki denizi ile mavi bayrak ödülünü almayı başaran bu plaj kumlu ve yaklaşık bir kilometre uzunluğundadır.
Osmanlı Dönemi’nde şehir merkezinden oldukça uzakta kalan bu plaj o dönemde sadece kadınlar kullandığı için ismini buradan almıştır.
Belediye tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda plaja ait şemsiye, soyunma kabini, duş ve tuvalet imkanı bulunmaktadır. Bu imkanları dilerseniz buradan kiralayabilir ve ya kendiniz evinizden getirebilirsiniz.
İlçe merkezinden yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş sonrasında ve ya Ladies Beach dolmuşlarını kullanarak yaklaşık 5 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.
2) Kuşadası Yeşil Plaj (Green Beach)
Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkartmak istiyorum ama çok kalabalık olmasın diyorsanız doğru adrestesiniz.
Kuşadası’nda yer alan diğer plajlara göre daha az tercih edilen Yeşil Plaj, yeşil ve mavi tonlarının eşsiz uyumuna tanık olacağınız tane tane kumunda sahil yürüyüşleri yapabileceğiniz mükemmel bir yer.
Blue Sky otelinin hemen ön tarafında yer alan bu plaj tamamen ücretsiz ve halka açıktır. Küçük bir alanda bulunup, yamaçların üzerinde yer alan bu plajın etrafında bolca yeşillik ve palmiye ağaçları bulunduğu için ismini buradan almıştır.
Dalgaların nadir olduğu bu plajda şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti bulunmamaktadır. Bu sebeple burada bir gününüzü geçireceksiniz temkinli gelmenizde fayda var. Plajın hemen yan tarafında özel bir işletme bulunduğu için soyunma kabini ve tuvalet ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz.
Kuşadası Green Beach dolmuşlarını kullanarak (5 numaralı minibüsler) yaklaşık 10 dakika içerisinde buraya ulaşabilirsiniz.
3) Kuşadası Kuştur Plajı (Pygela Plajı)
Plaj yakınlarında bulunan Kuştur Club Holiday Villega adındaki tatil köyünden dolayı Kuştur Plajı olarak bilinirken, antik dönemde burada Pygeia Antik Kenti bulunduğu için Pygela Plajı olarak da bilinmektedir.
İlçe merkezinin 5 kilometre kuzeyinde yer alan bu plaj genellikle çocuklu aileler ve yüzme konusunda acemi tatilciler tarafından tercih edilir. Kuşadası’nda yer alan diğer plajlara göre daha az dalgalı olan denizi oldukça temiz ve berraktır. Kuştur Plajı’nın kumu tamamen ince yürürken sizleri rahatsız etmez.
Pygela Plajı mavi bayraklı, yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 600 metrelik kum sahil şeridi ile ünlüdür. Su sporları ve plaj voleybolu meraklıları için burası özellikle tavsiye edilir.
Plaj içerisinde yer alan şezlong ve şemsiyeler için kiralama ücreti talep edilirken, tamamen halka açık ve ücretsizdir.
Kuştur Plajı ve ya Selçuk mevkiine hareket eden minibüsleri kullanarak yaklaşık 10 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz.
4) Kuşadası Sevgi Plajı
Kuşadası’nın Davutlar mevkiinde yer alan Sevgi Plajı, Türkiye’nin en uzun ve en geniş plajlarından biridir. Ucu bucağı görünmeyen bir sahilden söz ediyoruz, güneşin batışıyla birlikte yürüyüşe başlayacağınız oldukça huzur dolu bir plaj.
Güzelçamlı Milli Parkına kadar uzanan sahili ile ün kazanan bu plaj, ağaçların altında piknik yapabilmek için elverişli, tertemiz ve masmavi suyunda denize girebilmek için en ideal lokasyonlardan biridir.
Sevgi Plajı’nda dilerseniz kamp atın, dilerseniz mangal yapın ve çocuklarınızla tatilin tadını çıkartın.
Hem mangal yakmaya elverişli olduğu için hem de up uzun sahil şeridi bulunan bu plaj genellikle aileler tarafından çok tercih edilir. Sevgi Plajı tamamen halka açık ve yaya girişlerine ücretsizdir.
İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta bu plaja ulaşabilmeniz için Davutlar mevkiine hareket eden minibüsleri kullanabilirsiniz. Davutlar mevkiinin 2. kilometresinde yolun sol tarafında yer alan plaj için olan yön levhalarını görebilirsiniz.
5) Kuşadası Güvercinada Plajı
Kuşadası ilçesinin sembolü haline gelen Güvercinada civarında yer alan Güvercinada Plajı, tur ve balıkçı teknelerinin bağlandığı uzun bir iskeleye sahip bir tür plajdır.
“Plajında yürüyüş yapabileceğim bir yer değil, kayalıklardan atlayıp uçsuz bucaksız denizin keyfini çıkartacağım” diyorsanız ilçede en doğru adres burası.
Plaj kumu yer almasa bile uçsuz bucaksız denizi size fazlasıyla keyif verecektir. Teras, şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bir restoran bulunmaktadır.
6) Kuşadası Papaz Hamamı Plajı
Liman ağzından gelen saldırıları önleyebilmek amacıyla yapılan Güvercinada yolunun girişinde yer alan Papaz Hamamı Plajı, tertemiz görünümüyle tatilcilerin ilgisini çeken küçük bir plajdır.
Güvercinada’dan Yılancıburnu tarafına doğru temizleme işlemleri yapılarak her yıl genişletme işlemleri sürdürülmektedir. Yılancıburnu ve Güvercinada’ya eşsiz bir manzara sunan bu plaj, kayalıkların üzerine inşa edilen terasından manzarayı izlemesi oldukça keyifli.
Papaz Hamamı denilmesinin nedeni ise Kese Dağı üzerinde yer alan kiliseden gelen papazlar burada banyo yapıp denize girmeleridir.
7) Kuşadası Yılancı Burnu Plajı
Güvercinada’ya bitişik olan bu plaj şekil olarak yılanın başını andırdığı için Yılancı Burnu adı verilmiştir.
Yılancı Burnu denilince tatilcilerin ilk aklına gelen plaj kulüpleridir. Her yaz sezonunda oldukça büyük iki tane plaj kulübü burada tatilcilere hizmet verir. Yılancı Burun kulüp tatili için tam da aranan yer, ne isterseniz burada bulunuyor. (Güneş şemsiyeleri, çift kişilik şezlonglar, A’dan Z’ye bütün barlar, çocuklar için eğlence, su sporları ve eğlencenin tadını doyasıya çıkartmanızı sağlayacak olan müzik)
17.000 m2 büyüklüğündeki bu plaj, kum olmasa bile çimlerle dolu, doğanın içindeki huzur.
İlçe merkezinden hareket eden Kadınlar Denizi minibüslerini kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
8) Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı
Doğanın içinde yüzmek ve tatilin tadını yeşilliğin arasında çıkartmak mı istiyorsunuz? 1200 metreye kadar yükselen dağlar, masmavi bir deniz ve doğal bir ortamdan bahsediyoruz burada yer alan koyları herhangi bir plaj ile karşılaştıramazsınız.
Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan koylar Kalamaki olarak adlandırılmaktadır. Milli Park’a giriş yaptıktan 1 kilometre sonra karşılaşacağınız İçmeler, park sınırları içerisinde yer alan tek kumsal buradadır.
İçmeler koyundan sonra gelen Aydınlık Koyu ise park girişine 5 kilometre uzaklıkta olup, ilçe merkezinden hareket eden milli park minibüslerinin son durağıdır. Birinci koya nazaran bu koy daha sakindir.
Kavaklıburun ve Karasu koyları ise milli parkın sırasıyla son koyları ve çakıllıdır. Sessiz, sakin ve doğanın içinde bir tatil hayal ediyorsanız park girişinden 11 kilometre uzaklıkta olan Karasu koyunu tercih etmelisiniz.
Kuşadası ilçe merkezinden her 30 dakika da bir hareket eden dolmuşlar buraya sizleri getirecektir.
9) Kuşadası Pamuçak Plajı
Tane tane kum plajı, muhteşem doğası ve eskiden kuş barınağı olan Pamuçak Plajı, 60 metre genişliğinde ve kum tepeciklerinden oluşmuştur.
7 kilometre uzunluğunda olan bu plajda günbatımına doğru yürüyüş yapabilmeniz için oldukça idealdir. Temmuz ve Ağustos ayları dışında genellikle sakin ol bu plajda şezlong ve sandalye kiralayabilirsiniz.
Bu plaja kendi özel aracınız ve ya ilçe merkezinden hareket eden dolmuşlarla kolayca ulaşabilirsiniz.
Yorum yap