Bir öğretmen olarak yazın yapacağım Avrupa gezisi için konsolosluk tarafından benden istenen önemli belgelerin başında “Çalışma ve İzin Belgesi” gelmekteydi. Schengen vizesi için başvuracağım ülke olan Avusturya özellikle bu belgenin Almanca ya da İngilizce olmasını şart koşmuştu. Ancak okulumda kimsenin bu belgenin ne olduğunu, nasıl bir taslakta olacağı konusunda herhangi bir bilgisi yoktu. Tabii hemen yardımıma internet yetişti ve uzun bir taramadan sonra bu konuda kesin bir belgenin olmadığını fark etsem de araştırmadan elde ettiğim bilgiler ve örnek formlar üzerine çalışarak kendimce bir taslak oluşturdum. Hazırlamış olduğum belgeyi öğretmen ve memur arkadaşlarımın yararlanması için paylaşmak istiyorum.
Öğretmen ve Memurlar İçin Çalışma İzin Belgesi Örneği
Bazı konsoloslukların çalışma belgesini yabancı dilde istemesinden dolayı ben sizlere hem Türkçe hem de İngilizce olarak iki farklı dilekçe sunacağım. Konsolosluklar belgede özellikle şu bilgilerin olmasını istiyor:
- Çalışılan kurumun açık adresi ve telefon numarası (sabit hat)
- Kurumda göreve başlama tarihiniz
- Kurum içindeki pozisyonunuz
- Seyahat takvimini içeren izinli gün sayısını
- İmzalayan yetkilinin adı, soyadı ve görevini
Genel olarak Avrupa ülkelerinin istediği çalışma belgesi içeriği bu şekilde olsa da yine de gitmek istediğiniz ülkenin şartlarına göz atmanızı önemle belirtmek istiyorum.
Yukarıdaki bilgilerin yer aldığı Türkçe ya da konsolosluk isteğine göre İngilizce hazırlanmış olan çalışma belgesini siz kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Yeter ki yukarıda da belirtmiş olduğum bilgiler hazırlayacağınız belgede yer alsın, belgenin şekli önemli değil.
Türkçe çalışma ve izin belgesi örneği şu şekilde olmalıdır:
Ancak konsoloslukların talebini göz önünde bulunduracak olursak daha önemlisi bu belgenin İngilizce olmasıdır. İngilizce çalışma ve izin belgesi örneği ise şu şekilde olmalıdır:
Yukarıdaki belgelerin word dosya biçimini aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. Vize başvurularıyla ilgili aklınıza takılan soruları bu yazı altında yorum olarak bırakabilirsiniz. Elimizden geldiğince ve bilgimiz kadarıyla yardımcı olmak isteriz. Şimdiden herkese keyifli gezmeler dileriz…
Öğretmen ve memurlar için “Çalışma ve İzin Belgesi” İNDİR
Şu Başlıklar da İlginizi Çekebilir:
⇒ Schengen Vizesi
⇒ Yeşil Pasaport
⇒ Öğretmenler İçin Yeşil Pasaport
Yorumları Gör (34)
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İzin icin valilik olurunun nasıl alınacağı konusunda da bilgi verebilir misiniz?
İlginiz için bizler de teşekkür ederiz. 2011 yılında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun “İkamet Mecburiyeti” konulu 20.maddesinin iptal edilmesi sonrasında yurt dışı çıkış izninin alınması da kaldırılmıştı. OHAL ile birlikte tekrar getirilen uygulama ise 15 Kasım 2017 tarihinde kaldırıldı. Yani herhangi bir izin almadan yurt dışına çıkış yapabilirsiniz. Ancak konsolosluklar vize başvurularında çalışma belgesi altında sizlerden bir izin belgesi istemektedirler. Onun dışında herhangi bir izin almanızı gerek yoktur.
elinize emeğinize sağlık,müdür bunu imzalamaktan imtina edebilir mi acaba?
Teşekkür ederiz, İngilizce olanı imtina edebilir mi, öyle bir hakkı var mı bilmiyoruz ama normal şartlarda yardımcı olması adına imzalar diye düşünüyoruz.
mrb iyi günler eşimle biz yaz tatilimizin çoğunu avrupada geçirmeyi planlıyoruz konsolosluk izin belgesi istiyor biz 40 veya 50 günlük izin belgesi alabiliyor muyuz öğretmeniz siz bu konuda nasıl bi çözüm önerirsiniz ne yapmamız gerek bu konuda ?
Merhaba, 60 günlük yaz tatiliniz var. Dolayısıyla 60 gün kadar izin belgesi alabilirsiniz.
İyi günler,okul tatilken yurtdışına çıkacağım.Yine de bu belgeye ihtiyacım var mı? Müdürün imzalaması yeterli mi?
Yurt dışına çıkışta herhangi bir belge zorunluluğu yok. Bu belge eğer vize alacaksanız ve konsolosluk sizden çalışma belgesi isterse kullanılabilir.
Benim de avrupa turu için schengen vizesi almam gerekiyor. Vize için gereken evraklarda izin dilekçesi isteniyor.Yaz tatilinde olduğum için yine de bu izin belgesini almam gerekli mi? Bu izin dilekçesini okul müdürünün vermesi yeterli mi? Yoksa ilçe mem onayı da isteniyor mu?
Vize başvurusunda konsolosluk tatilde olduğunuzu, ilgili tarihler arasında çalıştığınız yerin size müsaade ettiğini bilmek istiyor. Dolayısıyla bu belgeyi vize başvurusunda vermelisiniz. Okul idaresinin imzalaması yeterli, eskiden olduğu gibi ilçe MEM'lere gerek yok.
Merhaba,ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenim ve okul döneminde 3-4 gün için yurtdışına çıkmam gerekiyor,bu durumda da sadece müdürün izin belgesi yazıp imzalaması yeterli mi?yoksa eğitim öğretim döneminin içinde olduğu için ilçeden izin almam mı gerekiyor?çok kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, müdürünüzün o çalışma belgesini imzalaması için ilgili tarihlerde izinli olmanız gerekiyor. Bu izni de -şartlarınızı tam bilmediğimden- ilk başta okul idaresinden isteyin, onlar sizi ilçeye sevk edeceklerdir muhtemelen. Mazeretinize göre de izin işlemlerini yaparsanız.
Peki yasal olarak devlette çalışan bir öğretmen dönem için de yurtdışına çıkamaz diye bi kural var mı?yoksa müdürün insiyatifine mi kalıyor,yani başına gelmiş bi başka okuyucu da varsa deneyimini yazarsa sevinirim.
Vize başvurusu için çalışma ve izin belgesi isteniyor.Mudurume durumu anlattığında dilekçe yazmam gerektigini valiliğe göndereceklerini söyledi.Boyle bı uygulamaya gerek var mı?Yoksa idarecinin imzaladığı sizin hazırladığınız bu izin belgesi yeterli mi bu hem çalışma hem izin belgesi yerine geçiyor mu?
Memurlar için izin almak OHAL'de olan bir uygulamaydı ve bu sona erdi. Sizin okuldan alacağınız her çalışandan istenen çalışma belgesidir ve bunu okul müdürünüz vermelidir.
Teşekkür ederim cevabınız için yurtdisina çıkış izin belgesini de okuldan alabilirim yani
Yurtdışına çıkış izin belgesi diye bir şey yok, siz sadece okuldan çalışma belgesi ve seyahat süresince izinli olduğunuzu gösteren belgeyi alacaksınız.
Bişey daha sorabilir miyim? Yukarıda sizin hazırladığınız belgeyi okul müdürümden aldım mühürlü ve imzalı şekilde vakat evrak numarasi yazmamışlar.Calisma belgesinde var diğerinde yok sorun olur mu?
Bişey daha sorabilir miyim? Yukarıda sizin hazırladığınız belgeyi okul müdürümden aldım mühürlü ve imzalı şekilde vakat evrak numarasi yazmamışlar.Calisma belgesinde var diğerinde yok sorun olur mu?
konsolosluğa başvuru da başka şehirde başvurduğumuz zaman öğretmenlere konsolosluktan başvurusu yaptığı ya da parmak izi verdiği gün izin hakkı tanınıyor mu ?
Böyle bir izin verileceğini zannetmiyorum.