Avusturya Viyana

Viyana Hakkında Bilgi

Viyana, Avusturya Viyana, Viyana hakkında bilgi, Viyana bilgi, Viyana şehri hakkında bilgi

Tarihe meydan okuyan çehresi, her mevsim düzenlenen festivalleri ve düzenli yapısı ile Viyana görenleri adeta mest ediyor. Dünyada yaşanabilir şehirlerin içerisinde 10 senedir ilk sırada yer alan Viyana hakkında bilgi sahibi olmak için pek çok nedeniniz bulunuyor.

Avusturya ülkesinde yer alan ve aynı zamanda başkent olan Viyana, ülkenin en küçük yüz ölçümüne sahip olan eyaleti olsa da nüfus yoğunluğu bakımından hiçte küçümsenemez. Avrupa’nın kültür, politika ve sanat merkezlerinden bir tanesi olan kent, ilginizi çekecek pek çok özelliğe sahiptir. Dilerseniz bu özelliklerden bahsetmeye başlayalım.

VİYANA HAKKINDA BİLGİViyana, Viyana ulaşım, Viyana köprü, Viyana güzel görüntüler, Viyana gezilecek yerler, Viyana hakkında bilgi, Viyana fotoğrafları

Şehir hakkında vereceğimiz bilgilere öncelikle tarihi açısından bakıyoruz. Viyana şehri düşünüldüğünde milattan önce 400’lerde Kelterle akla gelirken bundan 500 yıl sonra ise Romalılar ile devam eden bir süreç geliyor. Kavimler göçü sonucunda pek çok farklı medeniyetin bu topraklardan geçtiğinin de altını çizmemiz gerekiyor. 881 yılında kente dair ilk ifade “Wenia” olarak bulunmuştur. Daha sonra pek çok farklı medeniyete eh sahipliği yapan bu şehir 1922 yılında eyalet olmuştur. 2008 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonu burada yapılırken, 2015 yılında ise Eurovision şarkı yarışması yine bu şehirde düzenlenmiştir.

Dilerseniz Viyana hakkında bilgi konusunda sizlere enteresan 8 tane bilgi verelim.

İLK KAR KÜRESİ

Şans eseri ilk kar küresi 1990 yılında Viyana’da keşfedildi. Erwin Perzy tarafından icat edilen bu işin hikâyesi ise çok enteresan tabi ki. Kendi ampulünü yapmaya çalışan Erwin, nedendir bilinmez bu fikrinden vazgeçerek kar küresi icat etmiş. Daha sonra fabrikası dahi kurulan bu iş, halen kar küresi üretimi yapıyor ve en son Obama ailesine dahi bu yapılanlardan hediye edilmiştir.

TUNA NEHRİ

Nehir dünyadaki 4 tane başkentten geçer ve eşi benzeri olmayan bir görüntü sunar. Almanya’nın kara ormanlarından başlayan nehir, Karadeniz’e kadar uzanmaktadır. Viyana, Bratislava, Budapeşte, Belgrad gibi 4 tane büyük başkentten geçmesi ise gerçekten bilinmeye değer bir hadisedir. Her nehir gibi zamanında doğal bir sınır kabul edilse de şu anda turizm açısından ilgi odağı haline gelmiştir.

SANAT YAPISI

Hayaller ile sanatın buluştuğu bir şehirdir Viyana ve bu özelliği turistler açısından epey ilgi çekici bulunur. Her yıl dünyanın farklı noktalarından turist çeker. Rüyalar şehri adı Sigmund Freud tarafından kentte bırakılan etkiden gelmişse de Mozart, Beethoven, Brahms ve daha nice usta sanatçılara ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’den bir tane Mozart çıksa seviniriz değil mi? Adamlardaki zenginliğe bakın siz.

MERMEZ MEZARLIĞI

1874 yılında açılan bu mezarlık kentin 2 katı nüfusa sahip bulunuyor. Bu denli bir oran dünyada çok az görülmektedir.

2. DÜNYA SAVAŞI SONRASI VİYANA

Şehir 2. Dünya Savaşı sonrasında egemen devletler tarafından 4 parçaya ayrılmış ancak ilk bölgeye ulusal bir kimlik verilmiştir. Böylelikle şehirler kendi benliğini korumayı bilerek daha da otantik bir yapıya kavuşmuştur. Daha sonra 1955 yılında Avusturya’nın taraf olmayacağını açıklaması ile birlikte tekrar kendi şehrinde egemen olabilmiştir.

VİYANA YANSIMALARI

Barok ve Rokoko tarzı mimarilere de erişebileceğiniz bu kentte Roma döneminden kalma bir sürü tarihi eser bulunur. Rönesans zamanında kuşatma altında olduğundan dolayı kentte Rönesansa dair izler görülmez. Kentte özellikle Barok tarzı mimariyi yaygın olarak görebilirsiniz.

ŞARAP ŞEHRİ

Viyana, şarap konusunda dünyaya nam salmış ve kendi şaraplarını üreten ve içen bir şehir olarak kayda geçmiştir. Şehrin dışındaki üzüm bağlarından çok çeşitli ve güzel şaraplar üretilmektedir. İçim konusunda çok katı kurallara sahip olan Viyana, kendi şarapları haricinde şarap üretmez ve hasat zamanı geçtiğinde de şarap üretimi yapmaz.

KAHVE FAKTÖRÜ

1683 yılında kenti terk eden atalarımız burada çok sayıda çekirdek kahve bırakmıştır. Böylelikle Viyana’da bir gelenek doğuşu oldu ve kahve kültürü bambaşka seviyelere çıktı.

Şu an ise kentin her bir yerinde kahve dükkânlarına rastlayabilirsiniz. Viyana’ya yolunuz düşerse harika kahvelerinden denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Viyana Gezilecek Yerler

Yorum yap